JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

A Romet márkáról:

Ha a Romet márkanév hallatán elsőre a 70-es évek mopedjei jutnak eszedbe, akkor nem vagy egyedül (igen, ez AZ a Romet). Kevesen tudják azonban, hogy a gyártó az elmúlt évtizedekben nagyon szorgosan dolgozott azon, hogy Európa legkiválóbb minőségű kerékpárjait alkossa meg, mindezt elérhető áron. Ezt a cikket azért írtuk meg, hogy Te is megismerd a következő kerékpárod történetét.

A Romet lengyel gyár 1948 óta gyárt kerékpárokat (1969 óta ezen a márkanéven), Lengyelországban évtizedek óta stabilan a legtöbb eladást produkálja a gyártó, de európai viszonylatban sem igazán marad el a konkurenciától, hiszen harmadik helyezettek a legyártott kerékpárok mennyiségét illetően (évi szinten több mint 400.000-es darabszámról beszélhetünk). Ezt a teljesítményt három különböző lengyelországi üzemmel tudják elérni (ezek Podgrodzie-ben, Debicában és Jastrowie-ben találhatók).

Fontos még megemlíteni, hogy a Romet nem csak összeszerelő üzem (ahol az Alibabán és Wishen megtalálható vázakból építenek bringákat), épp ellenkezőleg! Minden vázgeometria mögött sokszáz órás gondos tervezés és a legmodernebb technológia áll. Minden tömeges vázgyártás megkezdése előtt például 3D modellt alkotnak az újonnan megtervezett vázról, ahol terheléses vizsgálatok alá veszik, hogy biztosan meggyőződjenek arról, hogy mestermunkát engednek ki a kezeik közül. Ilyen és ehhez hasonló gondos munkálatok árán születik meg minden Romet kerékpár.

Nézd meg a rövid videónkat a kerékpárok gyártásáról:

Árukereső.hu Árukereső.hu